Individual projects -- Evaluation -- 2007-2008 -- info.uvt.ro
Instalare aplicaţii şi servicii
[edit]Prezentarea proiectelor va fi făcută fie pe calculatoarele disponibile în laborator, fie unde este posibil pe laptop-ul studenţilor.
Pe calculatoarele disponibile în laborator nu se vor acorda drepturi de administrator, deci nu se vor putea instala aplicaţii şi servicii noi. Totuşi pentru proiectele care necesită diverse aplicaţii şi servicii există următoarele posibilităţi:
- Se va instala VmWare Player cu ajutorul căruia se va putea executa o imagine a unei maşini virtuale. Astfel studenţii vor putea pregăti în prealabil imaginea maşinii virtuale cu tot ceea ce este necesar.
- Dacă este necesar accesul doar la o bază de date MySQL sau Oracle pot lua legătura -- din timp -- cu administratorii de reţea în vederea obţinerii unui astfel de cont.
- Pentru alte cerinţe sau probleme vă rog să luaţi legătura cu coordonatorul proiectului pentru a găsi o soluţie convenabilă.
Calculatoarele disponibile în laborator vor avea acces la internet în acelaşi mod ca şi în timpul orelor de laborator -- adică acces nerestricţionat HTTP, acces nerestricţionat TCP/UDP în reţeaua locală, acces restricţionat în afara reţelei locale.
Calculatoarele personale (laptop-urile) pot fi conectate la reţeaua facultaţii, cu rugamintea ca studentii sa connecteze cablurile de retea inapoi la calculatoarele de la care le-au luat dupa terminarea prezentarii.
Prezentarea
[edit]Prezentarea constă în:
- o demonstraţie a funcţionării aplicaţiei, cu accent pe funcţionalităţile importante / originale;
- o trecere în revistă a documentelor de analiză şi design;
- o trecere în revistă a codului aplicaţiei, cu accent pe modularizare, curăţenia codului şi respectarea documentului de design;
Prezentarea nu trebuie să depăşească 10 minute.
Notarea
[edit]O cerinţă absolut necesară este punerea documentelor şi codurilor sursă în repository-ul SVN pus la dispoziţie.
În linii mari în notare se va ţine cont de:
- respectarea paşilor şi termenelor pe parcursul proiectului;
- calitatea şi acurateţea documentelor de analiză şi design;
- complexitatea proiectului;
- gradul de finalizare a implementării proiectului;
- gradul de respectare a designului în implementare;
Întrebări frecvente
[edit]- În cazul neprezentării ce se întâmplă?
- Neprezentarea proiectelor la data stabilită se consideră restanţă; restanţa este tratată ca orice altă restanţă. Prezentarea la restanţă implică aceeaşi paşi ca şi prezentarea curentă.