مدیریت دولتی
شاخه مدیریت دولتی همانطور كه از نامش پیداست، متخصصانی را تربیت میكند که بتوانند درآینده، اداره سازمانهای دولتی را بر عهده بگیرند. زیرا اداره یك سازمان دولتی با اداره سازمانهای بازرگانی و صنعتی متفاوت است.
برای مثال چون در یك بخش دولتی، رقابت وجود ندارد، كاركنان تمایلی به افزایش ارتقای خدمات ندارند و این وظیفه مدیریت است كه بتواند در چارچوب قوانین و مقررات دولتی، با خلاقیت و نوآوری خویش، كارآیی و بهرهوری كاركنان را افزایش دهد. هدف ما در رشته مدیریت دولتی، تربیت مدیران شایستهای است كه بتوانند وظایف پنجگانه محوله را به نحو احسن در سازمانها و تشكیلات دولتی كشور انجام دهند.
این وظایف عبارتند از :
1- برنامهریزی و اجرای آن . 2- سازماندهی یا تقسیم وظایف بین كاركنان یك سازمان به نحوی كه با تقسیم كار بتواند مهارت پرسنل خود را در پرداختن به كارهای جزئی افزایش دهد. 3- عملیات امور استخدامی و یا كارگزینی كاركنان جدید 4- هدایت و راهبری، چون ما معتقدیم كه یك مدیر پس از استخدام نیروی جدید، نمیتواند آن را به یكباره به محیط كار اعزام كند بلكه بایستی تحت هدایت و آمادهسازی لازم قرار گیرد تا بالاترین انگیزشهای مادی و معنوی در او به وجود آید 5- نظارت و كنترل ، كه از جمله بخشهای بسیار حساس است چون در این مرحله یك مدیر با اندازهگیری ، سنجش علمیات و توجه به شاخصهای كنترل بررسی میكند كه آیا توانستهاست به اهداف تعیین شده در برنامهریزی خویش دست یابد یا خیر؟ و در صورت لزوم اقدامات اصلاحی را در جهت پیشگیری از انحرافات احتمالی به اجرا میگذارد.
البته وظایف فوق شامل همه شاخههای مدیریت میشود اما متخصصان مدیریت دولتی به این وظایف بشدت اعتقاد دارند.