Escola de Ciències de l'Espai

From Wikiversity
Jump to navigation Jump to search
DEPARTAMENT D' ASTRONOMIA

Benvinguts a l'Escola de ciències de l'espai de la Viquiversitat en català.

Presentació

L'astronomia (del grec αστρονομία = άστρον + νόμος, etimològicament la "llei de les estrelles") és la ciència que s'ocupa de l'estudi dels cossos celestes, els seus moviments, els fenòmens associats a ells, el seu registre i el seu origen a partir de linformació que ens arriba d'ells mateixos en forma de radiació electromagnètica o a través de qualsevol altre medi.

L'astronomia ha estat lligada a l'ésser humà des de l'antiguitat i totes les civilitzacions han tingut contacte amb aquesta ciència. Personatges com Aristòtil, Tales de Milet, Anaxàgores, Ptolomeu, Copèrnic, Sant Tomàs d'aquí, Brahe, Kepler, Gal·lileu, Newton, Kant, Kirchhof i Einstein han estat alguns dels seus cultivadors. És una de les poques ciències amb les que els aficionats encara poden desenvolupar un paper actiu, especialment amb el descobriment i el posterior seguiment de fenomens com corbes de llum d'estrelles variables, nous asteroides i cometes, etc.

No s'ha de confondre l'astronomia amb l'astrologia, ja que, encara que ambdues comparteixin un origen comú, són MOLT diferents. L'astronomia és una ciència: els astrònoms procedeixen d'acord amb el mètode científic. I en canvi, l'astrologia, que s'ocupa de la suposada influència dels astres en la vida dels homes, és una pseudociència: els astròlegs segueixen un sistema d'hipòtesis científicament no provades.

Panell d'anuncis[edit]

Aquí es mostra una sèrie de notícies relacionades amb l'astronomia


Àrees[edit]

Aquí es mostren les àrees de l'escola de ciències de l'espai


Projectes d'aprenentatge[edit]

Aquí es mostra una llista dels projectes d'aprenentatge actius o ja finalitzats dels departament d'astronomia


Recursos didàctics[edit]

Aquí es mostra una llista de recursos didèctics relacionats amb l'escola de ciències de l'espai.