Tehnologii XML -- Managementul conferintelor -- Cerinte -- 2007-2008 -- info.uvt.ro

From Wikiversity
Jump to navigation Jump to search

Conference Management system[edit]

SystemRequirements[edit]

Introduction[edit]

 • a prearranged meeting for consultation or exchange of information or discussion (especially one with a formal agenda)
 • a discussion among participants who have an agreed (serious) topic
 • A meeting/gathering of particular individuals invited to consult with, discuss and/or present information on a particular topic or set of topics in a related field or subject for the purpose of bettering relations and information exchange between the organizations/markets the individuals represent.

Restrictii[edit]

Un participant trimite o singura lucrare pentru o singura conferinta

Client problem description[edit]

Un participant trimite o singura lucrare.

Coordonatorul este notificat in momentul in care un participant trimite o lucrare.

Coordonatorul verifica sumar lucrarea. In urma primei verificari, el decide daca lucrarea se incadreaza in topicul conferintei sau nu.

Daca coordonatorul decide sa respinga lucrarea, sistemul notifica candidatul despre motivele respingerii lucrarii sale, introduse in prealabil de catre organizator.

Daca coordonatorul accepta lucrarea, lucrarea candidatului intra in procesul de review.

Procesul de review se initiaza de catre coordonator pentru o anumita lucrare.

Sistemul va permite alegerea unui subgrup de membri (din comitet dar nu mai putin de X) care vor face review pentru lucrarea Y.

Review[edit]

Procesul de review incepe prin notificarea comitetului de review format din x membri.

In notificare, membrilor comitetului li se comunica si data pana la care procesul de review trebuie incheiat.

In cadrul procesului de review, fiecare membru al comitetului studiaza lucrarea si face o apreciere a calitatii pe baza unor criterii stabilite de catre organizatori. In timpul studiului lucrarii candidate, informatiile rezultate sunt introduse in sistem. Aprecierea lucrarii de catre un membru al comitetului se incheie in momentul in care acesta declara incheiata apecierea. [Review Status : In progress, Completed]

Dupa acest moment, membrul nu mai poate modifica aprecierea sa asupra lucrarii.

La cerea unui membru al comitetului, sau din initiativa sa(mai are nevoie de informatii) organizatorul poate debloca accesul la review(se schimba statusul unui review).

In momentul in care fiecare membru al comitetului a incheiat review-ul lucrarii, informatiile obtinute de la fiecare membru sunt prelucrate si sistemul sugereaza organizatorului daca este nevoie de o mediere intre membri sau nu.

Dupa procesul de review, fiecare lucrare a primit un set de punctaje si este plasata intr-o lista ordonata dupa criteriile stabilite de organizatorii conferintei.

Invitation[edit]

In momentul in care toate lucrarile au trecut prin procesul de review, sistemul notifica organizatorul despre acest lucru. Organizatorul aproba lista de lucrari selectionate automat de sistem sau efectueaza anumite modificari. Sistemul va permite modificarea listei de lucrari invitate doar daca se va introduce si motivul efectuarii acestei operatii.

O data lista confirmata de organizator, sistemul starteaza procesul de invitatie. Acest proces are doua etape.

 1. sistemul trimite invitatii spre autori
 2. sistemul asteapta raspunsul autorilor un moment definit de timp(x zile)
 3. autorii raspund confirmand sau refuzand invitatiile.
 4. Sistemul inregistreaza raspunsurile invitatiilor si mentine o lista cu autorii si situatia intentiilor lor disponibila autorului.
 5. Sistemul va permite organizatorului confirmarea unei participari a unui autor(confirmarea poate fi facuta telefonic sau in persoana de catre un autor, in acest caz cade in sarcina organizatorului de a informa sistemul despre noile informatii)
 6. Cu x zile inaintea termenului limita de trimitere a confirmarilor, sistemul va notifica invitatii de la care nu a primit raspuns.
  • Daca termenul limita este prelungit, vor fi informati doar autorii care nu au trimis raspunsurile.
 7. In momentul expirarii termenului pentru confirmarea invitatiilor, sistemul trebuie sa puna la dispozitia organizatorului o lista cu participantii care au confirmat.
 8. sistemul va da posibilitatea organizatorului de a trimite notificari autorilor invitati, dar care nu au trimis in timp util confirmarea(nu mai pot participa).

Roles[edit]

The System has to provide a interface for each role. The interface has to provide or restrict each user to the activities he is allowed to do.

Pentru operatiile disponibile pe un obiect(lucrare,participant) trebuie sa fie sensibile la starea obiectului(pozitia lui in workflow).

Organizatorul[edit]

Reprezinta un rol detinut de un grup (poate chiar format dintr-o persoana) care are responsabilitati in procesul de organizare a conferintei.

 • posteaza o cerintele pentru conferinta

Participantul[edit]

El asteapta un raspuns de la organizatori. In momentul in care primeste un raspuns pozitiv(lucrarea a fost acceptata pentru conferinta el trebuie sa confirme participarea. Confirmarea se face pana la o anumita data comunicata de organizatori sau in x zile de la primirea raspunsului.