User:Timboliu/Oprichting Nederlandstalige Wikiversiteit

From Wikiversity
Jump to navigation Jump to search

In het verleden zijn diverse pogingen gedaan om een Nederlandstalige Wikiversiteit van de grond te krijgen. Begin 2015 bevatte de Nederlandstalige Wikiversiteit zo'n 5000 pagina's, maar die zijn door een groep Wikipedianen allemaal weer verwijderd omdat ze niet zouden voldoen aan het doel van de Wikiversiteit. Volgens deze groep is het doel om lesmateriaal te delen.

Op de Engelstalige Wikiversiteit zijn echter diverse leerprojecten te vinden waarbij niet de creatie van lesmateriaal centraal staat, maar het leerproces. Zie bijvoorbeeld leerproject Companies (https://en.wikiversity.org/wiki/Business/Companies) die vanuit learning community The New Enterprise gestart is.

Status[edit]

In december 2015 is op Part-up een initiatief gestart om een strategie te bedenken voor de oprichting van de Nederlandstalige Wikiversiteit. De Wikipedianen die, zoals ze zelf zeggen 'schoon schip' gemaakt hebben, zijn benaderd. Helaas willen ze niet mee werken. We zullen dus een nieuw team moeten verzamelen. Daarnaast is het waarschijnlijk ook verstandig om te werken aan een visie.

Meer info[edit]

Meer informatie over de Wikiversiteit is te vinden op: User:Timboliu/Wikiversiteit.

To-do[edit]

Index[edit]