User:Timboliu/P21/Alfabetische index/Communiceren/Bloggen in het onderwijs

From Wikiversity
Jump to navigation Jump to search

Vanuit P21 zouden we graag zien dat er op basisscholen 'schoolblogs' komen waar kinderen, docenten en ouders stukjes voor gaan schrijven. Zie project Schoolblog voor meer info.

Daarnaast zijn we vanuit P21 een leerproject gestart over Google Sites.


To-do[edit]

  • Blogger of Google Sites?: Wanneer je met verschillende leerlingen een project verslag gaat maken dan kan het verstandiger zijn om voor Google Sites te kiezen i.p.v. voor Blogger. Google Sites biedt ook de mogelijkheid om te reageren op pagina's. Het toevoegen van afbeeldingen en het linken naar pagina's werkt voor Google Sites ook goed op de iPad. Als je toch echt een blog wil maken, dan zou je ook eens kunnen kijken naar Tumblr.
  • Brainstormen: In een blog van Don Zuiderman over 'bloggen' vertelt Don o.a. over het brainstormen over onderwerpen. Zo'n brainstorm sessie zou je ook in de klas kunnen organiseren. Je zou kunnen brainstormen over onderwerpen, maar als de onderwerpen reeds bekend zijn, zou je met elkaar kunnen brainstormen over hoe je het onderwerp gaat uitwerken. Brainstorm-best practices zijn: iemand aan het whiteboard die de ideeën opschrijft, probeer veel ideeën op te schrijven, geen ideeën afkeuren.