User:Timboliu/Scratch/To-do

From Wikiversity
Jump to navigation Jump to search

Reactie verwacht[edit]

Nu actueel[edit]

  • Eigen karakters uitwerken: In een blogpost over ScratchJr gaat het over het stimuleren van kinderen om hun eigen karakters uit te werken. Welke vaardigheden heb je nodig om dit te kunnen doen.
  • CodeUur en SIDN: CodeUur en SIDN gaan samenwerken: op 08.10.15 heeft User:Timboliu de volgende mail gestuurd: Geachte heer/ mevrouw, Ik zag zojuist het nieuwsbericht over de samenwerking tussen SIDN en CodeUur. https://www.sidnfonds.nl/nieuws/ Waar ik zelf kansen zie is om ook ouders te betrekken bij de ontwikkeling van het lesmateriaal. Op de basisschool van mijn kinderen zijn we onlangs gestart met Scratch. Voor de kinderen die het interessant vinden willen we ouders lesmateriaal aanreiken. Om de participatie met ouders laagdrempelig te maken heb ik gekozen voor de Nederlandstalige Wikiversiteit als platform (zie onderstaande link). https://beta.wikiversity.org/wiki/User:Timboliu/Scratch. Sinds kort ben ik ook aan het experimenteren met www.part-up.com. Het plan is om dit platform te gaan gebruiken om bijvoorbeeld de Scratch community meer samen te laten werken. Ik ben benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken.
  • http://www.gerarddummer.nl/blog/2015/08/scratch2015ams.html
  • https://scratch.mit.edu/pathways/hiphop
  • http://www.codingandbricks.com/

Prio 1[edit]

  • Zoek ook meer info over het lespakket op Kennisnet over 'maak van je leraar een robot'.
  • Op http://scratch.mit.edu/ heb ik in 2014 contact gehad met ErnieParke die op het Scratch forum een soort leerproject heeft opgezet waarin ideeën voor Scratch programma's worden uitgewerkt. Zou ik iets dergelijks ook op de Nederlandstalige wikiversiteit kunnen opzetten?

September 2015[edit]

2016[edit]