Jump to content

Wikiversity:Добре дошли

From Wikiversity
  Добре дошли   Правна рамка   Образователно
съдържание
  Редактиране на страници   Портал на
на общността
  Навигация  

Template:Помощ/Заглавка1 Добре дошли в Уикиверситет!
Чрез Уикиверситет Вие можете да учите. Тук е място, където можете да намерите напълно безплатно различни образователни материали. Всеки може да е използва Уикиверситет! Без такси и други разходи, без реклама!
Уикиверситет е общност на учащите се. Тук е място, където хората могат да се учат един от друг.

Всеки може да създава и разгледа учебни материали. Всеки може да участва в учебните дейности. Всеки може да вземе даден учебен курс. Всеки може да се преподава учебен курс. Цялото съдържание в Уикиверситет се пише, чрез уики софтуер. Всеки е добре дошъл да участва чрез използване и обсъждане на учебните материали, добавяне на учебните материали.

Чувствайте се свободни да създадете или измените някоя страница. Бъдете смели! Вие дори не трябва да си създавате акаунт, за да предоставите своя принос. Въпреки това регистрстрацията ще Ви помогне да бъдете идентифициран като редовен редактор и ще Ви осигури Лична потребителска страница.

Ако сте заинтересовани от дейността на Уикиверситет, моля прочетете помощната информация по-долу.

Четете по-долу, за да проучи някои въпроси и отговори за Уикипедия.

Какво е Уикиверситет[edit]

  1. виж Уикиверситет:Какво представлява Уикиверситет

Уикиверситет е портал за учене. Ученето е основна част от живота и то представлява един непрекъснат процес от научаване на нови и полезни неща през живота. Уикиверситет е проект на Фондация Уикимедия, която има за цел да подпомогне откриването и разпространението на знания.
Можете да използвате Уикиверситет, търсейки информация или задавайки въпроси. Можете да се учите, както и да споделяте собствените си знания, за да помогнете на друг.

Как е организиран Уикиверситет?[edit]

В момента има осем основни "портала", разделени по тематика (Изкуство, Хуманитарни науки, Междудисциплинарни науки, Математика, Медицина, Природни науки, Социални науки, Портал:Технологии) и седем, разделени по ниво на обучение (Предучилищно образование, Начално образование, Прогимназиален образование, Средно образование, Висше образование, Неформално образование, Изследователска дейност.