Jump to content

Kezdőlap

From Wikiversity
2024-06-22

Welcome to Wikiversity BetaÜdvözlünk a Wikiegyetemen,

az online szabad egyetemen!

Legyen szabad a tanulás!

A magyar Wikiegyetem 41 oldallal rendelkezik.

A Wikiegyetem a Wikimédia Alapítvány oktatási programja, melynek célja, hogy a tanuláshoz szükséges forrásanyagok, információk, segédletek szabadon elérhetőek legyenek mindenki számára. Ezért szeretettel várunk minden tanárt, kutatót és diákot, aki szeretne segíteni a nyílt tartalom előállításában és egy tanulási közösség létrehozásában. Hogy többet megtudhass, olvasd el a segédleteket vagy kezdd el a szerkesztést most!

Kezdőlap/Kiemelt cikk

Közösség
Kezdd el a szerkesztést, csatlakozz a vitához (a colloquiumon) és legyél a Wikiegyetem közösségének tagja! Valós idejű tanácsért vagy segítségért, csatlakozhatsz a Wikiegyetem IRC csatornájához, vagy levelezőlistánkhoz. Esetleg tanulói kérdéseket tehetsz fel az íróasztalnál. A közösségi portál az értesítések, projektek, tevékenységek, irányelvek és az erőforrások listája, és rólunk még többet megtudhatsz a Wikiegyetem történetén keresztül.

Kezdőlap/A nap képe

Fejlesztés

Mi a Wikiegyetemnél elkötelezettek vagyunk mind hagyományos tanulói séma és eszközök, mind az újítás és kísérletezés mellett. Wikiegyetemen szabad véleménynyilvánítás van, ahogyan az az internetes oktatásban lehetséges és ahogyan nyílt tanulmányi források igénybevételével is megtehető, és ugyancsak nyitattak vagyunk új ötletekre a Mediawiki környezet tanulásra és kutatásra való használatával kapcsolatban. Ellenőrizd és segítsd fejleszteni a a tanuló projekteinket továbbá, hogy hogyan működik a tanulás a Wikiegytemen, nézz utána hogyan segíthet neked a Wikiegyetem, és fedezd fel, hogy kapcsolódhatsz be a munkába és kezdheted el a tartalmak hozzáadását. A Homokozó is az egyik központja a tanulmányi kísérleteinknek.

Explore Wikiversity
Category Resources by level not found
Category School subjects not found
Category University faculties not found
Category Paths by user type not found
Category Resources by completion status not found


A Wikiegyetem társprojektjei

A Wikiegyetemet a non-profit Wikimédia Alapítvány üzemelteti. Az Alapítvány számtalan többnyelvű és nyílt tartalmú projektet üzemeltet:

Wikipedia
Wikipédia
A szabad enciklopédia
Wiktionary
Wikiszótár
Többnyelvű szótár és szinonimaszótár
Wikiquote
Wikidézet
Többnyelvű idézet- és szólásgyűjtemény
Wikinews
Wikihírek
Szabad hírforrás (angol)
Wikispecies
Wikifajok
A fajok jegyzéke
Wikibooks
Wikikönyvek
Szabad kézikönyvek és útmutatók
Wikisource
Wikiforrás
Szabad forrásmunkák
Commons
Commons
Szabad médiaállományok gyűjteménye
Meta-Wiki
Meta-Wiki
A Wikimedia projektek koordinációja (angol)