Начална страница

From Wikiversity
2024-02-24

Welcome to Wikiversity BetaУикиверситет   Портал на общността на Уикиверситет

Какво е Уикиверситет бета?

Тази страница представлява център за координация на проектите Уикиверситет на всички езици. Тази многоезична координация се основава на мисията Уикиверситет и предложението за уикиверситет проект. Тази страница съдържа дискусии за политиката на Уикиверситет относно оригиналното проучване.

Уикиверситет бета също е инкубатор за Уикиверситети на различни езици, които все още не са отделни проекти. За сега английски, немски, френски, италиански, испански, руски, чешки, гръцки, финландски, японски, португалски и шведски са самостоятелни проекти. Виж Новини от отделните проекти.

Ако искате да основете нов Уикиверситет, трябва да имате десет активни участници, които искат да участват в проекта на този език. Когато имате нужната бройка можете да изискате (в мета) да се направи такъв на съответния език. Докато това се случи, моля добавете началната си страница в Template:Main page. По последна информация е необходима тримесечна постоянна активност на постоянните потребители, за да се изпълни едно от условията необходими за официалното пускане на българския Уикиверситет.

Може също да видите Често задавани въпроси и Помощ/Съдържание.

Директиви

Моля помогнете в развиването (и превода) в нашите директиви за проучване, които ще важат за Уикиверситети на всички езици.

В процес на работа

  • Помогнете в развиването на нашия междуезиков портал (http://www.wikiversity.org) в Мета
  • Включете се в гласуването за лого.
  • В момента българоезичния Уикиверситет е в процес на апробация. Моля бъдете активни, тъй като това е едно от необходимите условия. Слаба страна на проекта е малкия брой предложения за курсове и все още слабото им представяне, поради което ви каним да окажете съответната подкрепа на проекта.

ДругиДомакин на Уикиверситет е Фондация Уикимедия, некомерсиална организация домакин и на други многоезични и свободни проекти: