Jump to content

Main Page/hr

From Wikiversity
Subota, 1. lipnja 2024.

Dobro došli na beta‑Wikiučilište!


Što je Wikiučilište?

Wikiučilište je projekt Zaklade Wikimedija. Središte je za stvaranje i upotrebu besplatnih obrazovnih materijala i aktivnosti. Ovdje pružamo besplatne izvore izobrazbe i akademske projekte. Cilj nam je povezati se s ostalim projektima Wikimedije i podržavati njihov sadržajni razvoj. Sljedeće su jezične inačice do sada prerasle u samostalne projekte: engleska, njemačka, španjolska, francuska, talijanska, grčka, japanska, korejska, portugalska, češka, finska, ruska, slovenska, švedska i kineska. Vidi i trenutačne statuse Wikiučilišta.

Što je beta‑Wikiučilište?

Beta-Wikiučilište je višejezično sjedište za suradnju i koordiniranje projektima wikiučilišta na raznim jezicima, služi produbljivanju naše misije zacrtane u sklopu odobrenoga prijedloga Wikiučilišta kao projekta Wikimedije. Na ovome se mrežnome mjestu organiziraju diskusije u svezi s pravilima Wikiučilišta o smjernicama za istraživanja.

Beta-Wikiučilište također služi kao inkubator za wikiučilišta na jezicima koji još uvijek nisu uspjeli da se osamostale kao projekti.

Kako biste započeli novu jezičnu inačicu projekta, novo mrežno sjedište Wikiučilišta, trebate imati najmanje tri aktivna suradnika na projektu. Tada možete podnijeti zahtjev (na Meta-Wikiju) za dobivanje novoga jezičnoga prostora (domene). U međuvremenu, molimo Vas, dodajte glavnu stranicu vašega projekta na predložak s popisom lokalnih glavnih stranica na beta-Wikiučilištu.

Vidi i: Često postavljena pitanja (ČPP).

Radovi u tijeku

Izrecite svoje mišljenje